IT Вакансії

Що повинен знати Junior Front-end розробник в 2021 році ?️

By July 8, 2022September 28th, 2024No Comments

Іншими словами – це все, що браузер може читати і виводити перед користувачем на екран або запускати. Фронтенд являє собою публічну сторону додатку, з якою людина може взаємодіяти, встановлюючи контакт напряму. Мало зверстати сайт випадаюче меню – його потрібно адаптувати під різні пристрої. Незалежно від того, де користувач його відкриє – на телефоні, планшеті чи великому телевізорі – сайт повинен всюди однаково добре відображатись. FrontEnd розробник — це командний гравець, соратником якого виступає BackEnd Developer. Тому важливо навчитися використовувати сервіс хостингу GitHub, який дозволить розміщувати ваші проєкти в мережі інтернет з можливістю доступу до них будь-кому, у кого буде відповідне посилання.

Які курси можуть допомогти стати front-end розробником?

Сучасний світ став візуальним, а тривимірна візуалізація – невід’ємною частиною нашої епохи. Пам’ятаєте останній раз, коли ви бачили реалістичне зображення будівлі, інтер’єру або продукту до його створення? Це була 3D візуалізація, і вона грає велику роль у нашому житті. Діяльність frontend розробника не обмежується розробкою структури та дизайну сторінок.

Що входить у Фронтенд

Які основні обов’язки мають бекенд розробники?

Відповідно можно і треба проектувати системи за принципом товстого клієнта — мінімум на сервері максимум на клієнті. JavaScript таким докорінно зміненим вимогам, тобто прямо навпаки від того що було закладено в дизайн, вже не відповідає в повній мірі. А мову починають мамсово використовувати в тих галузях для котрих вона ніколи не задумувалась. Без еволюції самої мови і її можливостей, як це сталось із C++ наприклад, не обійтись. З вище написаного ми можемо зробити висновок, що Frontend відповідає за те, що користувач бачить і з чим взаємодіє у браузері або мобільному пристрої. Frontend-розробник відповідає за створення інтерфейсу користувача (UI), який включає в себе верстку, стилізацію, дизайн і клієнтську логіку на стороні клієнта.

Depositphotos отримала нагороду Red Dot 2022

Якщо ви дивитеся в бік світу веб-технологій і ставите питання, що повинен знати Junior Frontend Developer, то ви на правильному шляху. Ця професія – можливість зробити свій внесок у створення унікальних і цікавих веб-додатків. Давайте розберемо, які навички та знання необхідні, щоб стати успішним Junior Frontend Developer. У цьому матеріалі ми розповіли, що таке “фронтенд”, чим він відрізняється від “бекенда”, якими навичками потрібно володіти, щоб стати затребуваним фронтенд-розробником і яка заробітна плата може бути у новачка. Фронтенд-розробник розуміє роботу препроцесорів GULP, LESS, SASS, GRUNT, працює з SVG-об’єктами, DOM, API, AJAX і CORS і так далі. Крім усього іншого є розуміння принципів адаптивної і інтерактивної верстки, UI / UX-проектування, крос-браузерності і крос-платформенності, базового тестування, можливо, також, і знання навичок мобільної розробки.

Що входить у Фронтенд

Основні способи взаємодії фронт енд і бекенд:

Що входить у Фронтенд

Фронтендер здатний створювати функціональні програми та наповнювати зверстані сторінки повноцінними даними. Сучасні сайти стають все складнішими і вимагають нових рішень, через що дуже часто просто зверстати сторінку недостатньо. Хоча все ще можна знайти компанії або приватних замовників, які обмежуються лише версткою. У будь-якому випадку якісна верстка – це база, якою потрібно володіти впевнено і вільно як верстальнику, так і фронтенд фахівцю.

Про Front-end за 12 хвилин: обов’язки розробника, зарплата та must-have технології

Але в основі цих фреймворків завжди лежать саме вищезазначені технології. Щодо нашої практики, частіш за все, ми використовуємо в своїй роботі такі потужні фреймворки, як Flutter, Laravel та React.js. HTML (Hypertext Markup Language) – це мова програмування, яка використовується для структурування та відображення веб-сторінки та її контенту. За допомогою HTML виконується розмітка елементів на сторінці, що надає розробникам можливість створити всі елементи, а також визначити їх розташування та розміщення відносно один одного.

Куди рухатись у FrontEnd – вертикальний розвиток кар’єри

Тестування – важлива частина розробки, яка гарантує якість коду. Junior Frontend Developer повинен знати основи юніт-тестування. Знання його основ допоможе вам ефективніше працювати та співпрацювати з іншими розробниками. Тут не потрібно зубрити інформацію по кожному тегу і його атрибутах, але ви повинні розуміти загальну структуру їх побудови, і вміти пояснити різницю між тегами для заголовків, секцій, навігації. Ви теж неодноразово чули твердження про те, що розробники, м’яко кажучи, недолюблюють дизайнерів?

Деякі розробники також розвиваються, вивчають останні технології й штовхають вебпроцеси вперед. А є такі, що зупинилися на конкретному підході й продовжують з ним працювати. Це схоже на дизайнерів, які далі створюють сайти у фотошопі. Нижче ми розповідаємо про те, з чим доводиться працювати front-end розробнику і які навички він повинен мати, щоб бути успішним фахівцем.

Якщо ви новачок в ІТ-індустрії і хочете вивчити фронтенд з нуля, то курси за направленням frontend будуть правильним рішенням. Для новачків курси послугують твердою базою на шляху до просунутого рівня, а ментори в DAN.IT education допоможуть освоїти її з огляду на ваші наявні знання та побажання. Останнім часом вакансія фронтенд-розробника досить затребувана і актуальна на сайтах з пошуку роботи. У той же час можна зустріти масу вакансій суміжних або схожих за обов’язками з фронтенд-розробниками. Важливо відзначити, що багато хто все ж плутає вакансію фронтенд-розробника з верстальником сайту або дизайнером. В деякій мірі, вивчивши ринок праці складається враження, що фронтенд-розробник – це людина-машина, яка надає цілий спектр послуг, такий собі різноробочий в IT просторі.

Якщо ви працюєте фронтендером і вам подобається візуалізація різних даних, швидше за все, вам було б цікаво, як ці дані збираються і аналізуються. В такому випадку напрямок Data Science був би напевно цікавим для вас. Тому коли ми постійно вирішуємо однакові завдання, хочеться їх автоматизувати. Ви помічали, що створюючи дизайн для сайту чи платформи, у вас накопичується хмара блоків, як хедер, інпут, футер тощо, які в різному вигляді, але повторюються на сторінках? І тут входить в гру компонентний підхід, завдяки якому девелопер пише одну функцію, яку виносить в компонент і застосовує її там, де потрібно.

  • У характері Front-end розробника має бути педантичність.
  • Тобто тією частиною, яка є невидимою звичайному користувачеві інтернету” – “Це та складова, яка “ховається” за frontend-складовою”.
  • А ось як далі гроші рухаються по мережі, як продавець отримує ваше замовлення – ви не бачите, це бекенд.
  • Друга важлива складова цієї позиції – розуміння бізнесу, того, як він працює, і як задовольняти його потреби.
  • Самостійне навчання може зайняти більше року, в той час як оптимізовані курси допоможуть освоїти напрямок фронтенд за 5-7 місяців.
  • Єдиного стандарту зарплати фронтенд-розробника не існує, все безпосередньо залежить від ваших напрацьованих навичок і набутих умінь.

FrontEnd — популярний IT-напрямок, який постійно потребує нових спеціалістів — і сервіси пошуку роботи тому доказ. Більше того, даний напрямок є одним з найлегших шляхів потрапляння до IT. Таким чином, HTML, CSS і Git — перші сходинки, які треба буде пройти фронтенд розробнику-початківцю. Тепер давайте розглянемо етапи фронтенд розробки, які використовуються в практиці команди Wezom.

Ці софт скіли допоможуть вам успішно працювати у сфері веб-розробки та досягати ваших цілей. Якщо вам легше сприймати нові знання російською чи англійською, ви можете записатися у міжнародну групу. Ми надаємо допомогу у створенні портфоліо, отриманні сертифікатів, складанні резюме і заповненні LinkedIn профіля для пошуку роботи. Ви можете безкоштовно пройти тестування і отримати сертифікати з усіх технологій, які вивчаються на курсі. Веб-додаток реалізовано як SPA і він складається з розділів – каталог, корзина, панель адміністрування.

Так з’явилися поняття фронтенд і бекенд, що дозволили ефективно застосувати принцип поділу праці на практиці. Навіть якщо не йти в Back-end на JavaScript, Front-end розробник зобов’язаний знати, як влаштований Back-end його програми/сервісу. Він має щонайменше знати його структуру, розбиратися в тонкощах отримання/обробки/зберігання даних на Back-end, елементарно розуміти синтаксис мови, якою написана серверна частина застосунку. Наприклад, у мене на проєкті у більшості Front-end-фахівців прямо сверблять руки, щоб поправити/дописати Java-код. Дуже цінним є розробник, який мислить масштабами системи в цілому.

До кожного уроку розроблені практичні завдання, які необхідно виконувати і здавати у спеціальній LMS системі. Це пов’язано з надзвичайною швидкістю та мобільністю ведення сучасного бізнесу з використанням новітніх інформаційних технологій. Тому що переписати логіку чи структуру великої платформи — дороге задоволення, на відміну від мінімальних змін в UI-дизайні. І, звісно, потрібна посидючість, щоб фахівцеві вистачило терпіння зануритися в надра проблеми й знайти її рішення.

Зовнішній вигляд сторінки узгоджує з дизайнером, а все, що стосується серверної частини – з бекенд-програмістом. QA-інженер перевіряє якість готового продукту і може повернути його на доопрацювання. Не зайвим для програміста буде знати основи тестування, адже в багатьох компаніях розробники самі тестують власний код. FrontEnd розроблення (читається як “фронтéнд”) — це IT-відгалуження, яке в наш час користується величезною популярністю. По-перше, шлях FrontEnd розробника передбачає низький поріг входження, а значить, він дуже лояльний до новачків — щоб поповнити ряди девелоперів даної IT-касти, не потрібно мати глибокі знання в математиці. Також необов’язково розбиратися в алгоритмах і структурах даних, які просто “must have” у безлічі інших IT-спеціальностей.

Що входить у Фронтенд

Звідси і назва front – це видиме спереду, back – це те, що приховано позаду, невидиме. Покажіть на співбесіді, що ви горите фронтендом, що ви постійно вчитеся і хочете рости. Технології в айті розвиваються швидко, і ви повинні бути готові не тільки постійно вчити нове, але і стежити за оновленням вже існуючих знань. Тут дуже важливо навчитися фільтрувати інформацію і не розпорошуватися на безліч статей «про все і ні про що».

Основні теги і принципи побудови розмітки вивчаються дуже швидко. Тут ви затримаєтеся довше, оскільки CSS більш масштабний, має велику кількість властивостей і володіє набагато більшим впливом на кінцевий результат. Володіючи HTML & CSS ви вже зможете створювати лендинги — односторінкові веб-сайти — і заодно відчувати наростаючі скіли верстальника.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/